Τα 4 πιο συχνά λάθη στην εφαρμογή της τεχνολογίας RPA

Η αυτοματοποίηση διαδικασιών με τη χρήση Ρομποτικής Αυτοματοποίησης Διεργασιών (RPA) μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη.  Υπάρχουν όμως και αρκετά λάθη που μπορούν να επηρεάσουν την επιτυχία αυτών των έργων και να οδηγήσουν σε αντίθετα αποτελέσματα.

Τα 4 πιο συχνά λάθη που συναντάμε είναι:

1. Ανεπαρκή ανάλυση και κατανόηση των διαδικασιών

Η ελλιπής κατανόηση και ανάλυση των διαδικασιών οδηγήσει με ακρίβεια σε αυτοματοποίηση μη αποδοτικών ή περιττών εργασιών, αντί να βελτιώσει τις πιο κρίσιμες.

2. Η μη συντήρηση και ενημέρωση αλλαγών των διαδικασιών

Η μη τακτική  συντήρηση και ενημέρωση των αλλαγών που επηρεάζουν τις αυτοματοποιημένες  διαδικασίες οδηγεί σε υποβάθμιση της λειτουργίας της.

3. Μη εκπαιδευμένα στελέχη σε νέες τεχνολογίες

Είναι απαραίτητη η εκπαίδευση των εργαζομένων τόσο στη λογική των αυτοματοποιημένων διαδικασιών όσο και στη χρήση τους, ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη σωστή εφαρμογή και κατ΄επέκταση την αναμενόμενη προστιθέμενη αξία για τον οργανισμό.

4. Μη ρεαλιστικοί στόχοι

Είναι σημαντικό να υπάρχει σαφής κατανόηση των δυνατοτήτων και των περιορισμών της τεχνολογίας του RPA, ώστε να διαμορφωθούν ρεαλιστικοί στόχοι και να αποφεύγονται οι λάθος προσδοκίες και αποφάσεις.


Το να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα παραπάνω κατά τον σχεδιασμό της στρατηγικής που αφορά την χρήση της τεχνολογίας του RPA (Ρομποτική Αυτοματοποίηση Διαδικασιών) είναι σημαντικό για το αποτέλεσμα από την εφαρμογή της.

Ο σωστός αρχικός σχεδιασμός μπορεί να μας οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στα επόμενα βήματα της υλοποίησης και εφαρμογής ενός έργου RPA. Η εμπειρία των συμβούλων της Anyrobotics μπορεί με συνέπεια να καθοδηγήσει την εφαρμογή της τεχνολογίας RPA στον οργανισμό σας.